Recept och bild från Veganvrak!
Ingredienser
- 6 lasagneplattor (veganska från Barilla eller hemgjorda. Om du vill kan du självklart använda cannelonirör, men jag tycker att det är enklare att rulla ihop lasagneplattor än att peta i fyllningen i rören.)
Tomatsås
- 1 burk hela tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk (vit) balsamvinäger
- 1 msk tomatpuré
- salt, svartpeppar
Svamp- och spenatfyllning
- 250 g färsk svamp (jag hade kantareller och champinjoner)
- 250 g färsk spenat
- 1 röd lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- riven muskot
- salt, svartpeppar
Till servering
- ruccola
- körsbärstomater
- färsk basilika
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med tomatsåsen. Hacka vitlöken fint och fräs den mjuk i lite olivolja. Häll i tomaterna och tomatpurén. Låt koka upp och låt sedan såsen sjuda på svag värme i 40 minuter. Smaka av med balsamvinäger, salt och nymalen svartpeppar.
Skiva eller grovhacka svampen och fräs den i olja eller margarin några minuter. Hacka rödlöken och vitlöken fint och låt det fräsa med svampen ett tag. Skölj spenaten och hacka den grovt. Lägg i spenaten i svampfräset och låt den bli mjuk och låt vätskan koka bort något. Riv över lite muskot och smaka sedan av röran med salt och nymalen svartpeppar.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg sedan ner lasagneplattorna några i taget och låt dem sjuda några minuter så att plattorna blir mjuka och hanterbara. Dela dem sedan i två delar så att varje bit blir 9 x 9 cm. Fördela sedan fyllningen på plattorna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och strö gärna över lite riven veganost om du har det hemma. Grädda i 20-25 minuter. Servera med färsk rucola samt körsbärstomater. Garnera gärna med ett par färska basilikablad.