Blanda i kakaon, vaniljsockret, kaffet och därefter havregrynen.
Rör ihop allting tills det är ordentligt blandat.
Forma smeten till små runda bollar.
Rulla dem i kokos eller pärlsocker.
Ställ helst in dem i kylskåpet innan de skall avnjutas.
Tips
En lite mer slapp variant är att hälla ner samtliga ingredienser i en hushållsberedare och köra tills det är färdigblandat, istället för steg 1-3.
Innan man börjar rulla bollarna kan man fukta sina händer; då fastnar inte smeten så lätt.
Pärlsocker eller kokos kan ersättas med något annat, t.ex. strössel.
Man behöver inte följa receptet exakt; vissa tar t.ex. inte med kaffe och vissa har kokos i smeten. Man kan provsmaka ofta, så att man får den som man vill.
Tillsätt smält choklad i smeten för en lite lyxigare variant.
Lägg pärlsocker (eller kokos, etc) i en behållare som går lätt att stänga. Rulla sedan en chokladboll, lägg den i behållaren, sätt på locket, och skaka lådan (försiktigt). Snabbt, effektivt, och inte så kladdigt.