Chokladbollar

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 2-3 msk kallt starkt kaffe
  • 3-4 msk kakao
  • 100 g margarin

Tillagning

  1. Rör matfettet och sockret poröst.
  2. Blanda i kakaon, vaniljsockret, kaffet och därefter havregrynen.
  3. Rör ihop allting tills det är ordentligt blandat.
  4. Forma smeten till små runda bollar.
  5. Rulla dem i kokos eller pärlsocker.
  6. Ställ helst in dem i kylskåpet innan de skall avnjutas.

Tips

  • En lite mer slapp variant är att hälla ner samtliga ingredienser i en hushållsberedare och köra tills det är färdigblandat, istället för steg 1-3.
  • Innan man börjar rulla bollarna kan man fukta sina händer; då fastnar inte smeten så lätt.
  • Pärlsocker eller kokos kan ersättas med något annat, t.ex. strössel.
  • Man behöver inte följa receptet exakt; vissa tar t.ex. inte med kaffe och vissa har kokos i smeten. Man kan provsmaka ofta, så att man får den som man vill.
  • Tillsätt smält choklad i smeten för en lite lyxigare variant.
  • Lägg pärlsocker (eller kokos, etc) i en behållare som går lätt att stänga. Rulla sedan en chokladboll, lägg den i behållaren, sätt på locket, och skaka lådan (försiktigt). Snabbt, effektivt, och inte så kladdigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *