Recept från Veganvrak. Blir 8-10 bitar.
Ingredienser
- 200 g mjölkfritt margarin
- 3 dl socker
- 1,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl torkade tranbär
- 1 dl osaltade cashewnötter
- 2 dl sojamjölk
- 2 dl sojayoghurt
- saft och rivet skal av 1 lime
- 1 msk råsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken och det avsvalnade margarinet. Häll smeten i en smord, rund (26 cm i diameter) kakaopudrad form. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt kakan svalna, gärna i kylskåp över natten. Blanda yoghurten med det rivna limeskalet, limesaften och råsockret. Servera kakan med en klick limeyoghurt.
Icas version finns här.