Chokladkaka med tranbär och cashewnötter

Recept från Veganvrak. Blir 8-10 bitar.

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl osaltade cashewnötter
  • 2 dl sojamjölk
  • 2 dl sojayoghurt
  • saft och rivet skal av 1 lime
  • 1 msk råsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken och det avsvalnade margarinet. Häll smeten i en smord, rund (26 cm i diameter) kakaopudrad form. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt kakan svalna, gärna i kylskåp över natten. Blanda yoghurten med det rivna limeskalet, limesaften och råsockret. Servera kakan med en klick limeyoghurt.

Icas version finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *