Chokladkaka

Det blir 12 bitar.

Ingredienser

  • 200g mjölkfritt margarin
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl sojamjölk

Glasyr

  • 50g mjölkfritt margarin
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl kakao
  • 105, dl sojamjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och häll över sojamjölken och margarinet. Häll smeten i en smord, kakaopudrad form. Grädda kakan i ugnen i 15-20 minuter. Låt den svalna.

Smält margarinet till glasyren och rör ner socker och kakao. Tillsätt sojamölk och låt det sjuda tills glasyren tjocknat. Låt den svalna innan du brer den på kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *