Recept från Veganvrak. Blir ungefär 8 stora muffins.
Ingredienser
- 50 g mjölkfritt margarin
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl sojamjöl
- 0,5 dl kakao
- 3 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl sojamjölk
- 100 g mörk choklad
Chokladglasyr:
- 100 g mörk choklad
- 50 g mjölfritt margarin
- 1,5 dl florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser förutom chokladen och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Hacka chokladen grovt och blanda i den. Blanda smeten och häll sedan upp i åtta stora muffinsformar. Grädda i i 25 minuter.
Smält margarinet och chokladen var för sig. Blanda ihop med florsockret. Bred glasyren över muffinsen när de svalnat lite. Ställ muffinsen kallt så att glasyren stelnar snabbare. Ät muffinsen snarast, så fort glasyern stelnar och innan de smälta chokladbitarna i muffinsens inre har hunnit stelna.