Recept och bild från Veganvrak!
Ingredienser
- 15 digestivekex
- 75 g mjölkfritt margarin
- 1 dl havregrädde
- 1 dl gelesocker multi
- 2 pkt tofuline färskost naturell
- 2 tsk vaniljsocker
- rivet skal och saft av en citron
- 3 passionfrukter
- 1 dl gelesocker multi
- 1 dl vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Dela passionfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelesocker och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.