Citroncheesecake med passionfrukt

Recept och bild från Veganvrak!

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl havregrädde
  • 1 dl gelesocker multi
  • 2 pkt tofuline färskost naturell
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och saft av en citron
  • 3 passionfrukter
  • 1 dl gelesocker multi
  • 1 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Dela passionfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelesocker och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *