Crepes med fikonmarmelad, färska fikon och vaniljglass

Recept från Veganvrak. Blir 4–6 pannkakor och 2 dl marmelad eller 4 portioner.

Ingredienser

Pannkakor:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk sojamjöl
  • en nypa bakpulver
  • en nypa vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 1,5 dl sojamjölk
  • 1 msk rapsolja

Fikonmarmelad:

  • 200 g torkade fikon
  • 100 g dadlar
  • 4-5 dl rött vin
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 lagerblad
  • 50 g valnötter

Gör så här

Blanda alla ingredienser och vispa tills smeten blir slät. Stek pannkakorna i lite margarin i en teflonpanna (eller liknande) på rätt hög värme, vänd när pannkakan har blivit gyllenbrun och frasig i kanterna och smeten stelnat över hela pannkakan.

Strimla fikon och dadlar fint. Lägg allt utom valnötter i en kastrull och låt koka ca 20 min utan lock. Grovhacka valnötter och tillsätt dem.

Bred fikonmarmelad på pannkakorna och rulla ihop dem. Servera med färska fikon och vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *