Curryjärpar i kokossås

Recept och bild från Veganvrak!

Lagom till ca 4 personer.

Curryjärpar i kokossås

8 järpar.

  • 1 burk kikärtor
  • 1 liten gul lök
  • ½ syrligt äpple
  • 1 morot
  • 1 dl basmatiris
  • 2-3 msk sojamjöl
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • lite svartpeppar

Koka riset i 2 dl vatten och lite salt en kvart eller tills det är klart. Mixa kikärtorna. Finhacka löken och riv äpplet och moroten fint. Blanda med kikärtorna, curry, salt och peppar. Ha i riset när det är färdigkokt. Mixa allt ett litet tag. Ha i så mycket sojamjöl som behövs tills smeten har fått en smidig konsistens. Forma till järpar eller biffar och stek i mjölkfritt margarin eller olja tills de fått fin färg.

Kokossås med curry

  • 1 liten gul lök
  • ½ syrligt äpple
  • 1 msk curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • ev. salt och svartpeppar

Hacka löken och riv äpplet grovt. Fräs det i lite olja tillsammans med curryn. Häll i kokosmjölken, vattnet och grönsaksbuljongtärningen. Låt koka några minuter. Mixa eventuellt såsen så att den blir helt slät. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.

Servera med basmatiris och små kryddstarka piroger, sambozis.

2 svar på ”Curryjärpar i kokossås

  1. Receptet blir lagom till 4 personer. Ett tips är att smeten till järparna blir lättare att forma när den har svalnat något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *