De Geer-gryta

För detta recept tackar vi Kit, som i sin tur fått det av Simon.

Ingredienser

  • sojakött
  • margarin
  • soja
  • gul lök
  • havregrädde
  • gröna ärtor

Gör så här

Parallellt med att du gör grytan så kokar du ris och förbereder sallad om du har en sådan.

  1. Förbered sojaköttet (förväll, kläm ur vattnet, skär i mindre bitar vid behov)
  2. Stek i margarin en stund
  3. Vräk på soja och lägg till löken (hackad, efter smak)
  4. Stek tills löken är som du vill ha den (förslagsvis inte rå)
  5. Häll på havregrädde och gröna ärtor
  6. Krydda
  7. Låt puttra ett tag

Servera med kokt ris och gärna lite sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *