Recept och bild från Veganvrak!
Elins grekiska färsbiffar
Rätt många.
- 125 g torkad sojafärs
- 4 dl kokta sojabönor
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk soja
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk torkad oregano
- ½ kruka färsk mynta
- salt, svartpeppar
- 1,5 dl ströbröd
- 0,75 dl sojamjöl
- 1,5-2 dl vatten
Häll hetvatten/grönsaksbuljong över sojafärsen och låt stå några minuter tills färsen blivit mjuk. Låt den sedan rinna av och blanda med hackad lök och sojabönor. Mixa det tillsammans med vitlök, färsk mynta, tomatpuré och soja. Ha i oregano, kanel, salt och svartpeppar. Blanda i ströbröd, sojamjöl och vatten och låt smeten stå och svälla i kylskåpet ett tag. Forma sedan till biffar och stek på rätt hög värme några minuter.
Servera t ex med klyftpotatis och lite sallad.