Recept och bild ursprungligen från Veganvrak.
Blir ungefär 1 plåt.
Pizzadeg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 msk neutral olja
- 2 dl sojamjölk
Sätt ugnen på 225°. Blanda de torra ingredienserna och ha sen i oljan och sojamjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg och kavla ut den på en mjölad bakplåtspappersklädd plåt.
Tomatsås
- 1 burk hela tomater
- 2 msk tomatpuré
- salt, svartpeppar
Klipp tomaterna i mindre bitar. Ha i tomatpuré, salt och peppar. Bre ut tomatsåsen på pizzadegen.
Pålägg
- 100 g zucchini
- 1 tomat
- 1 röd lök
- 1 röd paprika
Skiva grönsakerna och lägg dem på pizzan.
Färsfyllning
- 1 dl torr sojafärs
- 1 msk ajvar relish
- 1 krm rökarom
- salt, svartpeppar
Häll hett vatten över sojafärsen och låt det stå några minuter tills färsen är mjuk. Häll av vattnet och smaksätt färsen med ajvar, rökarom, salt och peppar. Strö över färsen på pizzan.
Pizzasås
- 1 dl havregrädde
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad oregano
- 1 msk finhackad basilika
- salt, svartpeppar
Blanda alla ingredienser och ringla över pizzan. Grädda pizzan i en kvart. Ät gärna med vitkålssallad och klicka över bearnaisesås om du vill.
Bearnaisesås
Blir 0,75 dl.
- 2 msk veganmajonnäs
- 3 msk havregrädde
- lite gurkmeja
- 1 tsk torkad dragon
- 1 tsk äppelcidervinäger
- salt, vitpeppar
Blanda majonnäsen med grädden. I med gurkmeja så att det blir gult. Smula ner dragon och ha i vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt gärna stå ett tag innan servering.