Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 4 portioner falafel
- 2 dl moghrabi (stor couscous)
- 2 avokado
- 1 mango
- 70 g späd mangold
- 1 röd paprika
- 1 röd lök
- 250 g körsbärstomater
- salt
- svartpeppar
- en skvätt äppelcidervinäger
- ev. lite torkad chili
Mangoyoghurt med chili
- ½ mango
- 5 dl yoghurt, gärna avrunnen
- 1 röd chilifrukt
- salt, svartpeppar
Sesamsås
- tahini
- vatten
- citronsaft
- finhackad vitlök
Gör så här
Koka upp moghrabi och vatten och låt det koka tills moghrabin är färdig. Slå sedan av vattnet. Hacka löken fint. Dela på körsbärstomaterna, skär paprikan och avokadon i bitar. Skala och skär mangon i bitar. Blanda sedan alla ingredienser och häll sist över lite äppelcidervinäger. Vänd runt i salladen och salta och peppra.
Skala mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Mixa mangon till puré och blanda den med yoghurten. Hacka chilifrukten fint och vänd ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till sesamsåsen.