Filodegspaj med pesto och grönsaker

Recept och bild från Veganvrak!

Ingredienser

  • 250 g filodeg, tinad
  • 1 röd lök
  • 1 liten zucchini
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 0,5 dl vegansk pesto
  • 1 pkt tofuline färskost
  • 1,5 dl havregrädde
  • 1 dl pinjenötter
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den tinade filodegen i en pajform. Dela eventuellt stora ark. Skiva löken och skär zucchini och paprika i bitar. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna och fräs grönsakerna några minuter så att de får lite färg. Smaka av med salt och peppar.

Mixa ost, grädde och pesto. Lägg grönsakerna i ett pajskal och häll över ostblandningen. Strö över pinjenötterna. Ställ in pajen i nedre delen av ugnen och låt stå i ca 30 minuter. Täck eventuellt över den med aluminiumfolie mot slutet så att pajen inte blir bränd. Servera pajen ljummen eller kall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *