Recept och bild från Veganvrak!
Ingredienser
- 250 g filodeg, tinad
- 1 röd lök
- 1 liten zucchini
- ½ röd paprika
- ½ gul paprika
- 0,5 dl vegansk pesto
- 1 pkt tofuline färskost
- 1,5 dl havregrädde
- 1 dl pinjenötter
- salt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den tinade filodegen i en pajform. Dela eventuellt stora ark. Skiva löken och skär zucchini och paprika i bitar. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna och fräs grönsakerna några minuter så att de får lite färg. Smaka av med salt och peppar.
Mixa ost, grädde och pesto. Lägg grönsakerna i ett pajskal och häll över ostblandningen. Strö över pinjenötterna. Ställ in pajen i nedre delen av ugnen och låt stå i ca 30 minuter. Täck eventuellt över den med aluminiumfolie mot slutet så att pajen inte blir bränd. Servera pajen ljummen eller kall.