Fiskiga tofubiffar med dill och citron

Recept och bild från Veganvrak!

Fiskiga tofubiffar med dill och citron

8 st.

  • 400 g tofu
  • 1 tsk mortlat lapsangte eller en skvätt rökarom
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk finhackad dill
  • salt, vitpeppar
  • vetemjöl och ströbröd (till panering)

Smula tofun och mixa den hyfsat slät med stavmixer. Blanda tofu med mortlat lapsangte, citronsaft och dill. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Forma till 8 runda, tjocka biffar. Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik och vänd biffarna Hetta upp lite mjölkfritt margarin i en stekpanna och stek biffarna några minuter per sida. Servera med tagliatelle och nedanstående sås.

Gräddig vitvinssås med dill och tångkaviar

  • ca 10 cm purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl havregrädde
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk tångkaviar
  • 10 körsbärstomater
  • salt, vitpeppar

Strimla purjolöken och hacka vitlöken fint. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken så att den blir mjuk. Slå över vinet och grädden och låt såsen koka upp. Låt den sedan småputtra cirka fem minuter. Red eventuellt av såsen om du vill ha den tjockare. Ha i citronsaft, dill och tångkaviar och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Dela körsbärstomaterna och vänd ner dem i såsen strax innan serveringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *