Gräddig vårpasta

Baserat på recept och bild från Veganvrak!

6 portioner.

Ingredienser

  • spagetti för sex
  • 600 g skärbönor eller sockerärter
  • 6 dl frysta ärter
  • en rödlök
  • 6 dl havregrädde
  • 3 msk finhackad färsk basilika
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med att koka pastan. Hacka löken och strimla skärbönorna/sockerärtorna på snedden. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt löken, skärbönorna/sockerärterna och de gröna ärterna fräsa några minuter utan att det tar färg. Häll över havregrädden och låt den koka upp. Sänk sedan värmen och lägg i pastan när den nästan är al dente. Låt sedan såsen koka in några minuter. Ha i örterna blanda allt. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *