Recept och bild från Veganvrak!
Blir ca. 4 portioner.
Ingredienser
- 800 g potatis
- 300 g färdig sojafärs
- 1 stor gul lök
- 3 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 2,5 dl havregrädde (1 pkt)
- 0,5 dl sojamjölk
- 2 msk bjäst
- torkad chili efter smak
- salt, svartpeppar
- 4-5 tomater
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen. Blanda sojafärsen tillsammans med tomatpurén i en bunke. Pressa i vitlöken och smaka av med chili, salt och peppar. Skiva löken. Lägg hälften av potatisen i en ugnsfast form. Lägg färsblandningen över potatisen, lägg på löken och resten av potatisen. Skiva tomaterna och lägg dem överst. Häll över havregrädden. Blanda bjästen med sojamjölken och häll över gratängen. Grädda i ugnen i 45 minuter.