Hamburgerbröd med dinkel och pumpafrön

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 16 bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 dl kruskakli
  • ca 11 dl dinkelsikt
  • sojamjölk till pensling
  • pumpafrön

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, rapsolja, sirap, kruskakli och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 5 minuter i assistent eller 10 minuter för hand. Degen ska vara lite lös. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Dela sedan degen i 16 bitar och forma till runda, något tillplattade bullar. Lägg bullarna på plåtar och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med sojamjölk och strö över pumpafrön. Grädda sedan bröden mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *