Hårda karameller

Receptet är taget från www.kokaihop.se.

Blir ca. 100 stycken. Man kan använda en bakplåt istället för marmorskivan, men det kommer att bli varmt.

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 2 dl dextros/fruktsocker
  • någon passande karamellfärg

Smaker

  • apelsinextrakt
  • äppleextrakt
  • viol
  • pepparmint

Gör så här

Blanda socker, vatten och fruktsocker i en tjockbottnad rostfri kastrull. Koka till 160 grader, pensla ner sockerrester från kastrullkanten med vatten och silikonpensel.

Häll upp massan på en inoljad marmorskiva/tjock silikonmatta. Jobba med två inoljade degskrapor, färga och smaksätt. Så fort det är möjligt, använd gummihandskar med lite olja. Dra isär smeten och jobba in luft, så att massan blir blank och sammetsfärgad.

Rulla 0,5 cm tjocka rullar. Klipp i centimeterbitar. Du kan rulla karamellerna i maizena eller potatismjöl. Vill du ha syrliga karameller kan du rulla dom i citronsyra. Sprid ut på bakplåtspapper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *