Kikärtor från Marakech

Mustig gryta som med fördel kan göras en dag i förväg.

4 Portioner

  • 6 dl kokta kikärtor
  • 150 g spenat
  • 1 rågad tsk spiskummin
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • 2 medelstora gula lökar
  • 5 skalade vitlöksklyftor
  • 1 paprika i valfri färg
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 3-4 msk hackad koriander
  • citronklyftor

Strimla spenaten. Mät upp alla kryddor på ett litet fat. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Dela burktomaterna i grova bitar. Hetta upp oljan, tillsätt lök och vitlök. Fräs 1-2 min, lägg i alla kryddor och rör om. Tillsätt paprikan och kikärtorna. Fräs ytterligare 2 min. Häll i tomaten tillsammans med spadet. Tillsätt vatten och salt, koka ca 15 min. Vänd ner spenaten, smaka av. Garnera ev med hackad koriander. Servera med ris och citronklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *