Mustig gryta som med fördel kan göras en dag i förväg.
4 Portioner
- 6 dl kokta kikärtor
- 150 g spenat
- 1 rågad tsk spiskummin
- 1/2 tsk gurkmeja
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad mynta
- 1/2 tsk chiliflingor
- 2 medelstora gula lökar
- 5 skalade vitlöksklyftor
- 1 paprika i valfri färg
- 1 burk hela konserverade tomater
- 3 msk olja
- 1 tsk salt
- 3-4 msk hackad koriander
- citronklyftor
Strimla spenaten. Mät upp alla kryddor på ett litet fat. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Dela burktomaterna i grova bitar. Hetta upp oljan, tillsätt lök och vitlök. Fräs 1-2 min, lägg i alla kryddor och rör om. Tillsätt paprikan och kikärtorna. Fräs ytterligare 2 min. Häll i tomaten tillsammans med spadet. Tillsätt vatten och salt, koka ca 15 min. Vänd ner spenaten, smaka av. Garnera ev med hackad koriander. Servera med ris och citronklyftor.