Kikärtsgryta

Det blir ungefär fyra portioner. Receptet är härifrån.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk matolja
  • 150 g tomater i bitar
  • 200 g tinad, fryst bladspenat
  • 2 tsk gurkmeja
  • 4 dl kokta kikärtor
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Tillbehör

  • 700 g kokt ris
  • 400 g kokt broccoli
  • 200 g grovt bröd

Gör så här

Fräs lök och vitlök i oljan några minuter.
Tillsätt tomater, väl avrunnen spenat och gurkmeja, rör om.
Skölj av ärterna eller bönorna, låt dem rinna av.
Lägg ner dem i grytan, häll över kokosmjölken och låt koka ihop utan lock 5-10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med tillbehören.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *