Det blir ungefär fyra portioner. Receptet är härifrån.
Ingredienser
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 2 msk matolja
- 150 g tomater i bitar
- 200 g tinad, fryst bladspenat
- 2 tsk gurkmeja
- 4 dl kokta kikärtor
- 2 dl kokosmjölk
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Tillbehör
- 700 g kokt ris
- 400 g kokt broccoli
- 200 g grovt bröd
Gör så här
Fräs lök och vitlök i oljan några minuter.
Tillsätt tomater, väl avrunnen spenat och gurkmeja, rör om.
Skölj av ärterna eller bönorna, låt dem rinna av.
Lägg ner dem i grytan, häll över kokosmjölken och låt koka ihop utan lock 5-10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med tillbehören.