Krämig potatissallad

Recept och bild från Kotte Grön!

Ingredienser

  • knappt 1 kilo färskpotatis
  • 70 g spenat
  • 1 gul paprika
  • 1/3 gurka
  • 1 scharlottenlök, finhackad
  • 2 msk äggfri majonnäs
  • 3 msk sojayoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 msk citronjuice
  • 4 msk olivolja
  • salt, peppar

Gör så här

Skrubba och koka potatisen. Låt svalna. Skölj spenaten och skär paprikan i bitar. Skala gurkan. Dela den på mitten, skrapa ur kärnorna och skär den i bitar. Blanda scharlottenlök, majonäs, yoghurt, senap, dragon och citronjuice i en skål. Vispa i olivoljan. Det kommer se gräsligt ut och skära sig, men det blir kanongott! Smaka av med salt och peppar. Blanda potatis, paprika, spenat, gurka och dressing i en stor skål. Servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *