Recept och bild från Veganvrak!
4 portioner.
Ingredienser
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 1 tsk kardemumma
- ½ tsk kanel
- en knivsudd malen chili
- 3 cm färsk ingefära, riven
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 gul lök, hackad
- 300 g bitar istället för kyckling från Veggo
- 4 tomater, fint tärnade
- 0,5 dl tomatpuré
- 4 dl vatten
- 50 g mald mandel
- 2,5 dl havregrädde
- 1 lagerblad
- salt
Gör så här
Hetta upp oljan i en panna och låt kryddorna fräsa en minut. Tillsätt lök och ingefära och låt fräsa ytterligare någon minut. Ha sedan i vegankycklingen, tomaterna, tomatpuré , vatten och lagerblad och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt grytan småputtra under lock cirka 20 minuter. Blanda ner mandeln och grädden och låt koka ett par minuter, nu utan lock. Smaka av med salt och servera sedan med ris.