Recept från Veganvrak!
6 portioner.
Ingredienser
- ca 12 lasagneplattor
Fyllning
- 1 stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 125 g sojafärs (torrvikt)
- 2 burkar hela tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk ketchup
- riven muskot
- salt, svartpeppar
Bechamelsås
- 5 dl sojamjölk
- 2,5 dl havregrädde
- 3 msk vetemjöl
- riven muskot
- salt, vitpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Slå hetvatten över sojafärsen och låt den stå och bli mjuk. Häll sedan av vattnet. Hacka lök och vitlök fint och fräs sedan i lite olja. Ha i sojafärsen, tomaterna, tomatpurén och ketchupen och låt koka i ca tio minuter. Riv i så mycket muskot du vill ha och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Rör ihop vetemjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll sedan på resten av mjölken och grädden och låt koka upp. Riv i muskot och salta och peppra. Låt sedan såsen koka på svag värme några minuter.
Varva sedan lasagneplattor med färssås och bechamelsås. Börja och sluta med bechamelsås. Grädda i mitten av ugnen i en halvtimme.