Recept från Veganvrak. Blir ungefär 12 bitar.
Ingredienser
Botten:
- 15 digestivekex
- 75 g mjölkfritt margarin
Fyllning:
- 2 pkt tofuline cream cheese
- 1 dl havregrädde
- 1 dl gelesocker multi
- rivet skal av 1 lime
Överdrag:
- 250 g hallon
- 1 dl vatten
- saften av 1 lime
- 2 dl gelesocker multi
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna limeskalet. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Koka sedan upp hallon, limesaft och vatten och låt det småkoka några minuter. Sila sedan bort saften och släng kärnorna. Koka upp hallonsaften med gelesockret och låt det koka i en halv minut. Bred gelén över cheesecaken. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.