Recept från Veganvrak!
Ingredienser
- 200 g mjölkfritt margarin
- 3 dl socker
- 1,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl sojamjölkGlasyr:
- 50 g mjölkfritt margarin
- 100 g mörk choklad
- 1,5 dl florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken och det avsvalnade margarinet. Häll smeten i en smord, rund (26 cm i diameter) kakaopudrad form.
Grädda kakan i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den inuti (Veganvrak föredrar ca 18 min). Låt kakan svalna. Smält margarinet till glasyren i en kastrull. Bryt ner chokladen och rör om tills den har smält. Rör ner florsockret och rör tills glasyren blir slät. Bred den sedan över chokladkakan.
Garnera gärna med några färska blommor, t.ex. pelargonblommor