Recept från Veganvrak. Blir ungefär 2 portioner.
Ingredienser
Pannkakor:
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl rågmjöl
- 0,5 dl sojamjöl
- lite bakpulver
- lite salt
- 2,5 dl sojamjölk
- 1 msk rapsolja
Aprikoschutney:
- ½ rödlök
- 100 g torkade aprikoser
- 1 dl russin
- 0,75 dl råsocker
- 2 msk rödvinsvinäger
- salt
- nymalen svartpeppar
Paprikahummus:
- 3 dl kokta kikärter
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 msk oliv- eller sesamolja
- 0,5 dl tahini
- en skvätt vatten
- 1 msk citronsaft
- 2 msk ajvar relish
- ½ röd paprika
- spiskummin
- salt, svartpeppar
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna och vispa sedan ner mjölken. Låt stå och svälla i kylen medan du gör chutneyn och hummusen. Smält sedan lite mjölkfritt margarin i en stekpanna och stek pannkakorna någon minut per sida.
Skär löken i skivor och strimla aprikoserna. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ha i aprikosstrimlorna, russinen och strö över sockret. Låt sockret smälta och ha sedan i vinägern. Låt puttra på svag värme i ca 15 minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Överbliven chutney serveras med fördel till stekt tofu och ugnsrostade rotsaker.
Mixa kikärterna med vitlöken, oljan och vatten. Ha i pressad citron, tahini och ajvar relish. Skär paprikan i små bitar och blanda ner dem i hummusen. Smaksätt med spiskummin, salt och svartpeppar.