Recept från Veganvrak.
Ingredienser
Botten:
- 50 g mjölkfritt margarin
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl sojamjöl
- 0,5 dl kakao
- 3 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl sojamjölk
- 1,5 msk kallt, starkt kaffe
Fyllning:
- 1 pkt Soyatoo visp
- 100 g choklad med kaffesmak eller vanlig choklad och lite kallt, starkt kaffe
- 1,5-2 dl fast hallonsylt
Garnering:
- 1,5 pkt Soyatoo vispgrädde
- ett gäng hallon
- riven eller hyvlad choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna. Vispa grädden och blanda den med smält choklad. Låt det gärna stå kallt ett tag så att grädden sätter sig. Dela kakan i tre delar, var försiktig så att den inte faller isär. Bred hallonsylt på understa lagret och 2/3 av moccakrämen på andra lagret. Lägg på det översta lagret och bred ut resten av moccakrämen uppepå. Strö över den rivna chokladen. Vispa grädden och spritsa den längs kanterna och garnera tårtan till sist med två (eller fler) varv med hallon. Låt gärna tårtan stå kallt ett tag innan servering.