Recept från Veganvrak.
Ingredienser
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 0,5 dl sojamjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- ev. 1 krm kardemumma
- 2 dl sojamjölk
- 0,5 dl rapsolja
- 3 dl finrivna morötter (ca 2 st)
Glasyr:
- 50 g mjölkfritt margarin
- 100 g tofuline färskost
- 2 dl florsocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- ev. 1 msk pressad citron eller lime
- ev. skivad lime eller citron, färska bär eller blommor till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Ha i sojamjölken och rapsoljan och blanda väl. Rör ner de rivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad rund form (eller någon annan fin form). Grädda kakan i 40-45 minuter. När kakan har svalnat rör du ihop färskosten och margarinet. Ha sedan i florsocker och vaniljsocker och blanda väl. Stjälp upp kakan på ett fat och bred glasyren på kakan. Låt kakan stå i kylen ett tag så att glasyren stelnar.