Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 2,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 1 msk pressad apelsinsaft
- 1 msk pressad citronsaft
- 4 passionfrukter
Ingefärsflarn:
- 75 g mjölkfritt margarin
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 tsk malen ingefära
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk havregrädde
Gör så här
Koka upp vatten, apelsin- och citronsaft och socker i en kastrull. Låt det koka i ca 5 minuter utan att röra om. Låt lagen kallna. Halvera passionfrukterna och gröp ur kärnor och fruktkött. Lägg det i en sol och pressa ut saft och fruktkött med baksidan av en sked. Släng sedan bort kärnorna. Rör ner fruktsaften i sockerlagen. Om du har en glassmaskin lägger du massan i den och kör tills sorbeten blir färdig. Om du inte har någon glassmaskin lägger du massan i en form och täcker över den och ställer sedan in den i frysen. Låt den frysa i 4-5 timmar. Servera med ingefärsflarn och garnera med citronmeliss strax innan serveras.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Blanda socker, vetemjöl, ingefära och bakpulver. Rör sedan ner det i margarinet och ha i grädden. Klicka ut smeten glest på plåtar eller pensla ut den med en pensel så att flarnen blir lite ovala. Grädda mitt i ugn ca 7 minuter tills de flutit ut och fått fin färg. Låt dem svalna och lossa dem med en stekspade.