Pecannötpaj

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk råsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • 200 g pecannötter (eller valnötter)
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk sojamjölk
  • 1,5 msk vetemjöl

Gör så här

Blanda mjöl och socker. Tillsätt margarin och vatten och arbeta ihop pajdegen, gärna i en matberedare. Låt sedan degen vila i kylen en halvtimme. Sätt under tiden ugnen på 175 grader. Rosta pecannötterna mitt i ugnen ca 5 minuter. Kavla sedan ut pajdegen tunt och lägg den i botten på en liten pajforn (22 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i 12-15 minuter. Smält under tiden ihop råsocker, sirap, margarin, mjölk och mjöl. Låt det småputtra ca 10 minuter under omrörning. Vänd sist ner de rostade nötterna. Häll allt i pajskalet och grädda ytterligare ca 15 min. Servera gärna pajen med vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *