Pizzabullar

Bild och recept från Kotte Grön!

Pizzabullar

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 tsk no-egg
  • 2 msk vatten
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8-9 dl vetemjöl

Gör så här

Rör ut jästen i 37° varm mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en deg. Låt jäsa 30 min.

Knåda degen smidig och kavla ut den i en stor fyrkant. Bred på tomatsås och valfri fyllning, t.ex champinjoner, lök, riven morot, oliver, soyafärs. Strö över oregano. Rulla ihop degen till en rulle och skär bullar. Lägg ut dem på en plåt och jäs i ytterligare 15 min.
Strö över flingsalt, b-jäst och ringla till sist över lite olivolja. Grädda i 225° i 10 min.

Nonis supertomatsås

Ingredienser

  • 2 dl chilisås
  • 1 skvätt vitt matlagningsvin
  • 1 lika stora skvätt rökarom
  • Några droppar citronkoncentrat
  • 1 msk oregano eller mer
  • 3/4 tsk spiskummin
  • 3/4 tsk chilipulver
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *