Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
Potatisterrin med örter:
- 1 kg potatis
- 2-3 vitlöksklyftor
- färsk basilika och oregano
- lite potatismjöl eller maizena
- salt, vitpeppar
Nötfylld portabello:
- 4 portabellosvampar
- nötter av olika slag
- soltorkade tomater
- vitlöksklyftor
- olivolja
- salt, svartpeppar
Kidneybönor i örtvinägrett:
- 3 dl kokta kidneybönor (1 burk)
- 1 liten rödlök
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk färsk basilika
- 1 msk färsk oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen tunt (eller riv, om du hellre vill det). Blanda potatisskivorna med potatismjöl, finhackade örter samt salt och peppar. Packa potatisblandingen hårt i en smord form, ca 22 x 16 centimeter. Grädda ca 1 timme. Ställ under press över natten. Skär sedan upp terrinen och stek sidorna i en panna. Värm terrinen i ugn eller micro innan servering.
Skär av fötterna på på svampen. Mixa nötter, vitlök, soltorkade tomater och olivolja i en mixer eller matberedare. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg svamparna på en plåt med ovansidan nedåt. Fördela nötfyllningen i svamparna och grädda dem i 15-20 minuter.
Hacka löken till kidneybönssalladen fint. Blanda alla ingredienser. Lägg sedan upp allt fint på tallrikar, garnera gärna med något grönt, ex. ärtskott eller späd sallat.