Rödbetscarpaccio med pepparrotskräm

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 2 rödbetor
  • 2 gulbetor
  • 2 polkabetor
  • 1 dl kavlis fettfria majonnäs
  • 2 msk havregrädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt, nymalen svartpeppar
  • flingsalt, svartpeppar
  • ärtskott eller liknande

Gör så här

Koka betorna för sig i var sin kastrull. Häll av vattnet och låt dem svalna något. Gnid sedan bort skalen och skär betorna tunt. Blanda ihop majonnäs, grädde och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp betorna fint på en tallrik och strö flingsalt och nymalen svartpeppar över dem. Servera med en klick pepparrotskräm och gärna något grönt, typ mangoldskott eller ärtskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *