Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 3 röda paprikor
- 1 liten gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- några dl grönsaksbuljong
- en nypa socker
- salt, svartpeppar
Saffransaioli:
- 0,5 dl kavlis fettfria majonnäs
- 1 pkt saffran
- lite flingsalt
- ev. 1 vitlöksklyfta
Gör så här
Dela och kärna ur de röda paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en plåt och rosta dem i ugnen i 250°C tills de är mjuka och skalet fått färg. Dra sedan av skalen. Hacka lök och vitlök och fräs dem i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt paprikorna och grönsaksbuljong och låt soppan bli varm. Mixa den sedan helt slät och smaka av med salt och svartpeppar.
Stöt saffran med lite flingsalt i en mortel. Blanda majonnäs och grädde och tillsätt sedan saffran. Servera soppan med en klick saffransaioli.