Recept från Veganvrak.
Ingredienser
- 3 dl quinoa
- 6 dl vatten
- 1 buljongtärning
- gurkmeja
- olivolja
- 1 påse saffran
- 2 lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 paprikor
- 2 dl fryst majs
- 100 g haricot verts
- 2 dl kidneybönor
- 2 dl svarta bönor
- 10 champinjoner
- färsk chili efter smak
- salt, svartpeppar
- lite pressad citron
Gör så här
Koka quinoa i vatten, grönsaksbuljongtärning och lite gurkmeja i cirka tjugo minuter. Hacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med saffran och chili. Lägg lökfräset i en skål och hacka paprikorna. Fräs paprika tillsammans med majs. Lägg efter ett tag ner bönorna. I med lökfräset och quinoa när det är klart. Smaka av med salt, peppar och lite citron. Kvarta champinjonerna och fräs dem för sig. Garnera saffransquinoan med svampen. Klart!