Saffransrisotto

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 4 dl arborioris
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • ca 7 dl varm grönsaksbuljong
  • 1 pkt saffran
  • salt, svartpeppar
  • ev. 2 msk tofuline färskost naturell eller vegansk parmesan

Gör så här

Finhacka löken och fräs den i oljan utan att den tar färg. Tillsätt riset och låt det fräsa några minuter. Mortla saffran med lite salt och tillsätt det. Slå sedan över vinet och låt det småputtra några minuter. Tillsätt sedan den varma grönsaksbuljongen lite i taget och låt risotton småputtra på medelvärme ca 20 minuter tills riset är färdigkokt. Tillsätt gärna lite naturell färskost. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *