Recept från Veganvrak. Blir ungefär 3 portioner.
Ingredienser
- 4 dl kikärtor
- 1 knipplök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 potatis
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl sojamjölk
- 1 msk citronsaft
- 1,5 tsk torkad timjan
- knappt 1 krm cayennepeppar
- örtsalt, svartpeppar
Gör så här
Skär bort lite av det gröna på knipplöken och spar det till garnering. Skär sedan resten av löken och vitlöken i mindre bitar. Fräs i lite olivolja utan att det tar färg. Skala och skär potatisen i småbitar. Lägg i den tillsammans med kikärtor och buljongtärning. Häll på vatten och låt koka i en kvart. Mixa soppan slät. Häll i mjölken och låt soppan bli varm på eftervärme. Krydda med timjan och cayennepeppar. Smaka av med citronsaft, örtsalt och svartpeppar. Servera soppan med lite fint skuren knipplök och lite riven veganost.