Recept från Veganvrak. Blir ungefär 10 bitar.
Ingredienser
- 1,5 pkt polar- eller hönökaka
- en dubbel sats skagenröra
- tartex med örter
- 1 dl hackad smörgåsgurka
Garnering:
- 1 tub kavlis fettfria majonnäs
- 1 burk svart tångkaviar
- 1 gul paprika, fint tärnad
- 250 g körsbärstomater
- ½ röd lök, finhackad
- en liten bit gurka
- färsk dill och persilja
- ev. färsk citron
- ½ kruka sallat, skuren (till tårtans kant)
Solrospastej (fyllning 3):
- 0,5 dl röda linser
- 1 dl rostade solrosfrön
- 5 soltorkade tomater
- 2 msk olivolja
- en skvätt vatten eller havregrädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk färsk, hackad basilika
- salt, svartpeppar
Gör så här
- Fyllning 1: 1 tub tartex med örter och hackad smörgåsgurka som blandas med pastejen
- Fyllning 2: skagenröra
- Fyllning 3: solrospastej med soltorkad tomat
Börja med solrospastejen. Koka linserna i vatten i cirka 10 minuter. Slå av vattnet och skölj linserna. Mixa solrosfröna. Blanda i linserna, oljan, basilikan och de soltorkade tomaterna. Mixa röran slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Gör en tårta av brödet och fyll de olika lagren med sina respektive fyllningar.