Sojabolognese

Recept och bild från Veganvrak!

6 portioner.

Ingredienser

  • 3 dl torr sojafärs
  • 2 morötter
  • ½ purjolök eller 1 stor gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 dl rödvin
  • 2 burkar hela tomater
  • vatten
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 2 lagerblad
  • 1 msk torkad oregano
  • salt, svartpeppar
  • pasta
  • ev. veganparmesan

Gör så här

Strimla purjolöken och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs löken mjuk i lite rapsolja. Klipp tomaterna i mindre bitar. Tärna morötterna fint och lägg ner det i grytan tillsammans med allt annat förutom salt och peppar. Ha i mer tomatpuré och eventuellt vatten om det behövs (sojaköttet suger upp en hel del vätska). Låt allt småkoka minst en timme, men gärna längre. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och eventuellt veganparmesan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *