Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 2 sötpotatisar
- 1 morot
- 1 potatis
- 1 liten bit kålrot
- 1 palsternacka
- grönsaksfond
- olivolja
- salt, svartpeppar
- 12 tzayspett
- aioli
- valfri sallat/grönsak till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj sötpotatisarna och dela dem sedan på två. Lägg sötpotatishalvorna på en plåt och baka dem i ugnen i 40-50 minuter eller tills de är mjuka. Skala rotsakerna och skär dem i stora bitar. Koka dem mjuka i lätt saltat vatten. När sötpotatisen är färdig gröper du ur köttet och blandar det med de kokta rotsakerna. Mixa allt till en slät puré. Ha i lite olivolja och smaka sedan av med salt och nymalen peppar.
Värm tzayspetten i ugnen. Glasera dem gärna innan. Lägg upp sötpotatispurén fint på tallrikar tillsammans med tzayspetten och en klick aioli. Garnera med lite sallat eller liknande.