Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl arborioris
- (2 dl vitt vin)
- 1,2-1,5 l varm grönsaksbuljong
- svamp i mängder (jag tog torkade trattkantareller, frysta gula kantareller samt fryst karl-johan)
- 2 fänkålsstånd
- salt, peppar
- (veganparmesan)
Gör så här
Hacka löken och vitlöken och fräs den i olja. Lägg i riset när löken har fått lite färg. Häll i vinet och låt puttra ett tag. Häll sedan på några deciliter varm grönsaksbuljong och låt koka cirka 20-25 minuter tills riset är färdigt. Häll på mer varm buljong under tiden tills det är alldeles lagom krämigt. Fräs svampen i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. När risotton är färdig, blanda i svampen. Salta och peppra och ha eventuellt i parmesan. Dela fänkålsstånden i två delar och skär sedan bort stammen. Skär fänkålen i mindre bitar och fräs den i olja några minuter. Salta. Garnera risotton med fänkålen. Serveras med bönsallad.