Recept från Veganvrak.
Ingredienser
Svamprisotto:
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl arborioris
- 1 selleristjälk
- 2 dl vitt vin
- 1,2-1,5 l varm grönsaksbuljong
- blandad svamp
- 2 kvistar rosmarin
- salt, peppar
- 2 msk tofuline färskost
Ungnsbakad tomat med rosmarin:
- 4 tomater
- olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- färsk rosmarin
Balsamicomarinerade blackeyebönor:
- 3 dl kokta blackeyebönor
- 1 msk finhackad rödlök
- olivolja
- balsamvinäger
- färsk basilika, finhackad
- salt, svartpeppar
Gör så här
Svamprisotto:
Hacka löken och vitlöken och fräs den i olja. Lägg i riset när löken har fått lite färg. Skär svampen i mindre bitar och låt det fräsa med riset några minuter. Häll sedan i vinet och låt puttra ett tag. Häll på några deciliter varm grönsaksbuljong och låt koka cirka 20-25 minuter tills riset är färdigt. Häll på mer varm buljong under tiden tills det är alldeles lagom krämigt. Smaka av med salt och peppar och färskost.
Ugnsbakad tomat med rosmarin:
Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö över flingsalt, svartpeppar och färsk rosmarin. Sätt in i ugnen och låt stå ca 20 minuter.
Balsamicomarinerade blackeyebönor:
Blanda alla ingredienser.