Snabbaste lunchsoppan med ärter och spenat

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 2 portioner.

Ingredienser

  • 2 dl ärter
  • 100 g hackad fryst spenat
  • 1 liten bit purjolök eller ½ gul lök
  • vatten
  • grönsaksbuljongtärning
  • salt, svartpeppar
  • ev. en liten klick tofuline färskost till servering
  • Grissini till servering

Gör så här

Koka upp vatten i vattenkokaren. Hacka löken grovt och fräs den mjuk i lite olja. Ha i ärterna och spenaten och slå över vatten. Ha i buljongtärningen och låt koka några minuter. Mixa sedan soppan slät och ha i en skvätt grädde. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med grissini eller annat bröd, samt gärna en klick färskost om du har det hemma.

Gräddig vårpasta

Baserat på recept och bild från Veganvrak!

6 portioner.

Ingredienser

  • spagetti för sex
  • 600 g skärbönor eller sockerärter
  • 6 dl frysta ärter
  • en rödlök
  • 6 dl havregrädde
  • 3 msk finhackad färsk basilika
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med att koka pastan. Hacka löken och strimla skärbönorna/sockerärtorna på snedden. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt löken, skärbönorna/sockerärterna och de gröna ärterna fräsa några minuter utan att det tar färg. Häll över havregrädden och låt den koka upp. Sänk sedan värmen och lägg i pastan när den nästan är al dente. Låt sedan såsen koka in några minuter. Ha i örterna blanda allt. Smaka av med salt och peppar.