Ingredienser
- 4 dl mjöl
- 1 dl havregryn
- 70 g muscovadosocker
- 130 g strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- ¾ tsk salt
- 4 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 120-150g hasselnötter
- 1 dl sojamjölk
- ½ dl rapsolja
- 3 stora morötter
- 3 msk äppelmos
- 1 dl apelsinjuice
Till glasyr:
- florsocker
- saft och skal från 1 citron
- vatten
Gör så här
Hacka hasselnötterna och blanda med de torra ingredienserna (utom sockret) i en bunke.
Riv morötterna fint och blanda ner dem med sockret och resten av de blöta ingredienserna.
Rör försiktigt ner den torra blandningen i smeten.
Häll smeten i eller i muffinsformar – fyll dem ganska ordentligt.
Baka kakorna i 17 minuter på 200ºC.
Låt kakan/muffinsen svalna helt.
Gör glasyren. Blanda florsocker och sitronsaften/skalet i en lämplig behållare. Tillsätt försiktigt lite vatten i taget tills du har en ganska stel konsistens. Klicka glasyren över muffinsen med en sked och låt rinna ut.