Recept från Veganvrak.
Ingredienser
- 300 g färska champinjoner
- 300 g vegetarisk kyckling från veggo
- ½ purjolök
- 2 vitlökslyftor
- 70 g färsk bladspenat
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2 msk vetemjöl
- 6 dl sojamjölk
- 2,5 dl havregrädde
- riven muskotnöt
- ½ svampbuljongstärning eller grönsaksbuljongtärning
- salt, vitpeppar
- lasagneplattor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka vitlöken fint och fräs den i lite olivolja utan att den tar färg. Skiva svampen och fräs den med vitlöken några minuter och ta sedan av den från plattan. Stek kycklingen några minuter så att den tar färg. Strimla purjolöken. Smält margarinet i en kastrull och vispa sedan ner vetemjölet. Häll på sojamjölken och låt såsen koka upp. Tillsätt den halva buljongtärningen och riven muskot. Låt sedan såsen sjuda på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll en tredjedel av såsen i botten av en ugnsfast form. Täck med lasagneplattor. Fördela hälften av purjolöken och spenaten över lasagneplattorna och lägg på hälften av svampen och den vegetariska kycklingen. Häll över en tredjedel av såsen och täck med lasagneplattor. Gör samma sak igen och häll över resten av såsen. Täck återigen med lasagneplattor och häll över havregrädden. Ställ in lasagnen i ugnen och låt stå ca 30 minuter. Ta sedan ut lasagnen ur ugnen och låt stå ca 10 minuter så att den sätter sig.