Majsplättar med ärtor, majs och paprika

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 28 plättar.

Ingredienser

  • 3 dl majsmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 250 g djupfrysta ärter/majs/paprika
  • 6 dl sojamjölk eller vatten
  • salt, svartpeppar
  • 2-3 msk olja

Gör så här

Blanda mjölsorterna med vätskan och tillsätt de tinade grönsakerna. Ha i salt och peppar och låt stå och svälla minst en halvtimme. Ha i oljan och rör om. Grädda sedan plättar eller små pannkakor av smeten.

Rotsaksbiffar med sting

Recept och bild från Veganvrak!

Ca 18 st.

Ingredienser

  • 1 l råa rotsaker, skurna i stora bitar
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2,5 dl solrosfrön
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 krm malen svartpeppar

Gör så här

Riv rotsakerna i matberedare. Tillsätt purjolök och solrosfrön. Blanda grönsaksrivet med bovetemjöl, vatten och kryddor. Forma till 18 biffar och stek dem i lite olja ca 5 minuter på medelvärme. Vänd dem efter halva tiden.