Detta recept är ursprungligen från recept.nu. Blir fyra portioner, vilket översätter till minst 8 bröd. Man kan med fördel byta ut lite av vetemjölet mot något mer rågmjöl – experimentera tills konsistensen är bra!
Ingredienser
- 0.5 pkt jäst
- 6 dl vatten
- 12 dl vetemjöl
- 2 msk havssalt
Gör så här
Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet. Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
Blanda degen tills den blir genomarbetad . Degen skall vara kladdig. Låt den jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång ”limpa”. Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).
Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter.
När bullarna gräddas i ugnen – stänk vatten över dem.