Enkla wienerbröd eller Rimbobullar

Det blir cirka 25 st.

 Ingredienser

25 g jäst
2 dl kall mjölk (soja eller havre)
200 g rumstempererat margarin
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
kanel om man vill

Pensling: sojamjölk

Glasyr:

1 dl florsocker
1 msk vatten

 Gör så här:

Smula jästen i en bunke.
Tillsätt lite mjölk och vispa tills det löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, matfettet i bitar, socker, mjöl.
Rör med slev ihop till en deg.
Kavla ut till en 40 x 40 cm kvadrat på mjölat bord.
Dela den i 8 x 8 cm kvadrater, gör 25 bitar av degen.
Rör ihop fyllningen.
Fördela en klutt mitt på varje kvadrat.
Vik in alla fyra hörnen mot mitten, över fyllningen.
Lägg i bullformar på plåt.
Jäs ca 2 tim.

Direktgräddade bullar:

Pensla bröden. Grädda i 250 ° ca 5-8 min, varmluftsugn 200 ° ca 8 min.

Ogräddade bullar:

Sätt in plåten i frysen. Efter 2-3 timmar, lägg bullarna i påsar.
Ta fram när du vill, sätt på ugnen som ovan. När den är varm, pensla bullarna och grädda som ovan. De är klara när de ser klara ut.

Lägg på glasyr när de svalnat.