Kanelbullar

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 30–35 bullar.

Ingredienser

  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten eller sojamjölk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 17-18 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 25 g kanel
  • 1,5 dl socker

Till pensling:

  • sojamjölk
  • pärlsocker
  • bullformar

Gör så här

Smält margarinet och häll sedan i mjölken. Värm tills degvätskan är 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av degvätskan. Rör tills jästen har löst upp sig och häll sedan i resten av vätskan. Ha i salt, socker och nästan allt mjöl och blanda degen väl. Knåda den ca 10 minuter för hand eller ca 5 minuter i assistent eller liknande. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop margarin med kanel och socker. När degen har jäst färdigt delar du den i två delar och kavlar ut till en stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Skär sedan rullen i 16-17 bitar. Lägg i bullformar. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk. Pensla sedan bullarna med sojamjölk och strö över pärlsocker. Grädda i 12-15 minuter och låt svalna på galler.