Recept från Veganvrak. Blir ungefär 30–35 bullar.
Ingredienser
- 250 g mjölkfritt margarin
- 50 g jäst
- 5 dl vatten eller sojamjölk
- 1 dl socker
- 1 tsk salt
- 17-18 dl vetemjöl
Fyllning:
- 150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
- 25 g kanel
- 1,5 dl socker
Till pensling:
- sojamjölk
- pärlsocker
- bullformar
Gör så här
Smält margarinet och häll sedan i mjölken. Värm tills degvätskan är 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av degvätskan. Rör tills jästen har löst upp sig och häll sedan i resten av vätskan. Ha i salt, socker och nästan allt mjöl och blanda degen väl. Knåda den ca 10 minuter för hand eller ca 5 minuter i assistent eller liknande. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop margarin med kanel och socker. När degen har jäst färdigt delar du den i två delar och kavlar ut till en stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Skär sedan rullen i 16-17 bitar. Lägg i bullformar. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk. Pensla sedan bullarna med sojamjölk och strö över pärlsocker. Grädda i 12-15 minuter och låt svalna på galler.