Recept från Veganvrak. Blir ungefär 10–12 bitar.
Ingredienser
- 200 g mjölkfritt margarin
- 3 dl socker
- 1,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl sojamjölk
Chilifudge:
- 50 g margarin
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 dl kakao
- 1 finhackad, röd chilifrukt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken och det avsvalnade margarinet. Häll smeten i en smord, rund (26 cm i diameter) kakaopudrad form. Grädda kakan i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den inuti (jag föredrar ca 18 min). Låt kakan svalna. Smält sedan margarinet till glasyren och rör ner socker och kakao. Hacka chilin fint (ta bort kärnorna) och tillsätt den tillsammans med sojamjölken. Låt sjuda tills glasyren tjocknar. Låt sedan glasyren svalna något och bre den sedan över kakan.